Narkotika i nöjesmiljö

Kortfattat

MÅLGRUPP

Medarbetare och chefer i verksamheter med serveringstillstånd

OMFATTNING

Heldag

PRIS

Kontakta oss för offert

Narkotika i nöjesmiljö

Att hantera narkotikapåverkade personer på serveringsstället – är för många förenat med osäkerhet och rädsla. Att kunna se och förstå narkotikabruk är ofta en förutsättning för att kunna finna bra lösningar i situationen. Med rätt kompetens får du större möjligheter att upptäcka narkotikapåverkan och ännu bättre förutsättningar för att kunna agera.

Genom flertalet undersökningar vet vi att det är mycket vanligt med narkotika på krogarna. Narkotika finns inte bara på nöjesställen – den finns i princip överallt och på alla typer av serveringsställen. Vi vet också att narkotika kan vara svårt att upptäcka och ibland upplevas vara otäckt att ingripa mot.

Heldagsutbildningen ”Narkotika i nöjesmiljön” är framför allt inriktad på hur man kan hantera narkotika på serveringsställen. Vi belyser hur vanligt det är med narkotika på krogarna, vilka preparat som oftast förekommer i nöjesmiljö och vad Alkohollagen ställer för krav på organisationen. Under utbildningen kombineras preparatkännedom och tydliga tecken på påverkan, med realistiska scenarion som spelas upp tillsammans med deltagarna. Avslutningsvis behandlas drogpolicys, och hur detta kan vara ett bra steg för tillståndshavare att tillsammans med kommun och polis hitta effektiva sätt att arbeta mot narkotika.

INNEHÅLL

Kroppsspråk
Narkotikastrafflagen
Preparatkännedom
Polisens arbete
Scenarion
Policyarbete

Utbildningen leds av en föreläsare som har mångårig polisiär erfarenhet av att möta drogpåverkade personer, tillsammans med en skådespelare som är expert på kroppsspråk och hur detta förändras vid intag av narkotika. Vi strävar efter att involvera kursdeltagarna för att ta till vara på den kompetens och de erfarenheter som finns i gruppen.

Be om en offert!

Fyll i dina uppgifter här nedanför så kontaktar vi dig så snart vi kan.

 

Säker Kompetens

Vi vill gärna ge er en tydlig prisuppgift. Välj den utbildning ni är intresserad av i rullisten och beskriv gärna vad ni efterfrågar, exempelvis antal kursdeltagare och när i tiden ni önskar genomförande.