Extremism och Radikalisering

Extremism och Radikalisering

Individer som tror att våld och terror är lösningen, kan begå fruktansvärda handlingar i sin ideologiska övertygelse. Har du och din organisation kompetens för att upptäcka radikalisering och möta individer som förändras och blir våldsbejakande?

Det börjar inte med ett terrorattentat. Processen startar ofta långt innan, även om den ibland kan gå snabbt, och ser inte likadan ut för alla individer. De som möter ungdomar och unga vuxna i sitt arbete behöver få rätt kunskap och förutsättningar för att upptäcka radikalisering och arbeta förebyggande i ett tidigt stadie. Våra utbildningar höjer er kompetens och ger er större möjligheter att lyckas.

Utbildningarna inom radikalisering och våldsbejakande extremism innehåller resonemang kring grundläggande begrepp såsom yttrandefrihet, demokrati och extremism. Vi fördjupar oss i radikaliseringsprocessen, våldsbejakande miljöer, riskfaktorer, skyddsfaktorer, indikatorer, symboler/attribut samt förebyggande arbete. Innehållet kan skräddarsys efter kundens behov och utifrån en lokal kontext och problembild. De generella utbildningarna vänder sig främst till de som möter ungdomar och unga vuxna i sitt arbete.

Be om en offert!

Fyll i dina uppgifter här nedanför så kontaktar vi dig så snart vi kan.

 

Säker Kompetens

Vi vill gärna ge er en tydlig prisuppgift. Välj den utbildning ni är intresserad av i rullisten och beskriv gärna vad ni efterfrågar, exempelvis antal kursdeltagare och när i tiden ni önskar genomförande.