Krogutbildning

Kortfattat

MÅLGRUPP

Chefer och medarbetare på serveringsställen

OMFATTNING

Hel- eller halvdag

PRIS

Kontakta oss för offert

Krogutbildning

På ett serveringsställe måste det enligt Alkohollagen råda god ordning och nykterhet. Tillståndshavaren bör därför jobba aktivt med ansvarsfull alkoholservering. Dels för att undvika sanktioner och repressalier, men också för att skapa en trygg och trevlig stämning som i slutändan kan detta leda till ännu bättre lönsamhet.

Krogutbildning riktas till chefer och medarbetare på serveringsställen och skräddarsys utifrån den aktuella verksamhetens behov. Utbildningen kan med fördel förläggas i serveringsställets lokaler och innehållet anpassas till organisationens alkohol- och drogpolicys.

Alkoholens medicinska effekter

Deltagarna lär sig alkoholens skadeverkningar och skaderisker, vilka samhällskostnader som är förknippade med alkoholkonsumtion samt att minskad berusning ger färre skador. Vi förklarar hur alkohol påverkar kroppen medicinskt och hur man med kunskap om olika faktorer kan förutse hur alkoholkonsumtion sannolikt kan påverka en gäst. En viktig lärdom är att matintag och lättdrycker kan minimera riskerna för överkonsumtion av alkohol utan att minska omsättningen.

Alkohollagen

Utbildningen behandlar de viktigaste delarna i den svenska alkohollagstiftningen, med fokus på servering av alkoholdrycker. Vi arbetar enligt ”Toftahillmodellen” som innebär att en föreläsare leder utbildningen tillsammans med kommunala alkoholhandläggare och en representant från Polismyndigheten. Målet är att restaurangbransch och tillsynsmyndigheter ska få en bättre samsyn kring hur Alkohollagen kan användas i praktiken.

Under heldagsutbildningen varvas föreläsning med diskussioner, filmer och mindre grupparbeten. Detta för att involvera kursdeltagarna och skapa en insikt om att ansvarsfull alkoholservering är en viktig del för att skapa en trygg, trevlig och lönsam nöjesmiljö.

Be om en offert!

Fyll i dina uppgifter här nedanför så kontaktar vi dig så snart vi kan.

 

Säker Kompetens

Vi vill gärna ge er en tydlig prisuppgift. Välj den utbildning ni är intresserad av i rullisten och beskriv gärna vad ni efterfrågar, exempelvis antal kursdeltagare och när i tiden ni önskar genomförande.